друкувати


Депутати не послухали мера

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-11 10:30:17

Подолання вето міського голови на рішення про звільнення з займаної посади генерального директора КП «Водоекотехпром» Романа Шестопалова мала на меті шоста позачергова сесія Івано-Франківської міської ради шостого скликання.

На минулій сесії депутати прийняли рішення визнати роботу комунального підприємства незадовільною, висловити недовіру його керівнику і рекомендувати міському голови звільнити останнього з посади. Що ж до кредиту, з прохання надати який власне і почалася «водоканальна епопея», то надати його підприємству депутати погодились лишень після призначення нового директора.

Мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус в цілому рішення підписав, але наклав вето на його пункт 3, де йдеться власне про звільнення Р.Шестопалова.

Вето, вочевидь, образило депутатів і вони звинуватили міського голову в усіх, як то кажуть, смертних гріхах: від незнання положень Закону «Про місцеве самоврядування» і порушення регламенту до нелогічності, «юридичної еквілібристики» та пересмикування юридичними термінами. «Я не погоджувався з рештою пунктів рішення і не голосував за них, -- прокоментував звинувачення пан Анушкевичус, -- і це моя позиція. Вона полягає в тому, що необхідно викликати керівника підприємства на сесію міської ради для повного звіту і в тому числі звіту щодо причин нарощування заборгованості. Але наклав вето тільки на пункт 3, тому що він суперечить Конституції».

Тим не менш, народні обранці не зважили на аргументи міського голови та начальника юридичного відділу міськвиконкому Надії Кедик, яка озвучила їм підстави для вето і вдруге підтвердили своє попереднє рішення 52-ма голосами «за» при 3 – «утримались».

Автор: Сергій БІЛИЙ