друкувати


У західних областях військовослужбовці харчуються вчасно та якісно

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-09 05:30:37

Сьогодні, 9 лютого, у Львові на сніданок до військовослужбовців 80 окремого аеромобільного полку 13 армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України завітали журналісти, щоб пересвідчитися, як годують солдатів Збройних Сил України на Заході держави.

Одразу по прибутті у військову частину представники мас-медіа зустрілися із начальником управління громадського харчування Прикарпатського регіону Степаном Мелечіним, який детально пояснив як організоване харчування військовослужбовців у Львові та області, а також у Волинській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях, яке здійснює підприємство «Провідна продовольча компанія». Він зазначив, що сьогодні у ввіреному йому підприємстві немає жодних проблем у питаннях надання послуг з харчування особового складу військових частин Міністерства оборони України.

— Сьогодні для організації харчування військовослужбовців ми маємо запас продуктів на місяць, який постійно поповнюється, — сказав Степан Мелечін. — Звичайно під час ведення господарської діяльності без труднощів не обходиться: завжди існує якась поточна заборгованість з оплати послуг, які ми надаємо тощо. Але угоди укладені і ми, у складні часи сьогодення, намагаємось їх дотримуватися. Головне, щоб між компаніями, які здійснюють забезпечення харчування особового складу військових частин, завжди було порозуміння із керівництвом військового відомства та своєчасне фінансування.

Цього дня на сніданок у львівських аеромобілістів були страви на вибір, а саме: картопля-пюре та рис відварний із гуляшем, салати «Вінегрет» та з червоного буряка. Додатково до них додається й цибуля. Крім того до сніданкового раціону військовослужбовця входять масло тваринне 15 г, сир твердий 15 г, 100 г чорного і 150 г білого хліба.

А технолог з приготування їжі Василь Безпальок пояснив, що харчів вистачає всім і солдати можуть завжди звернутися по добавку, а хліба їдять стільки скільки хочуть не залежно від норми.

— У тих військових частинах, де працюємо, ми й у подальшому хочемо працювати. Адже робити це вміємо. Компанія укомплектована справжніми фахівцями, тим більше, що це, у переважній більшості, колишні військовослужбовці продовольчої служби, які чудово розуміються на специфіці армійського життя. А на вчорашній нараді наше керівництво поставило завдання у подальшому максимально якісно надавати послуги з харчування захисникам Вітчизни, — зазначив начальник управління громадського харчування Прикарпатського регіону.

Своєю думкою щодо якості сніданку поділився снайпер взводу снайперів солдат Віталій Рибачок.

— Якість харчування мене влаштовує. Я не бачу великої різниці між «військовими» стравами і тими, які їв удома. Тут, в армії, всього вистачає. Годують смачно. Загалом я їм всі справи, тому що не перебірливий і обрати найулюбленішу та найсмачнішу мені важко. Раціон різноманітний. Загалом все подобається, — сказав він.

Автор: Підполковник Вадим БАКАЙ, Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України