друкувати


Івано-франківці сплачують компослуги краще, ніж раніше

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-09 02:30:38

106% скала доля фактично сплачених мешканцями Івано-Франківська коштів за комунальні послуги по відношенню до нарахованої суми.

Зі слів заступника начальника управління житлово-комунального господарства Івано-Франківського міськвиконкому Сергія Шутяка, загалом івано-франківці сплатили за надані в 2010 році послуги кошті в сумі 223,5 мільйони гривень. З них 26 мільйонів гривень (при нарахуванні 25 мільйонів) зібрали житлово-експлуатаційні підприємства, 49 мільйонів (при нарахованих 51 мільйоні) – КП «Водоекотехпром» та 163 мільйони – КП «Теплокомуненерго» (при нарахуванні в 146 мільйонів).

Як стверджує пан Шутяк, не зважаючи на той факт, що збори комунальників в цілому перевищили нарахування, («підкачав» лишень водоканал, який зібравши 100,7% оплати з населення, недобрав кошти з юридичних осіб), заборгованість населення перед комунальниками залишається досить високою. Як приклад, лишень збитки ЖЕО становлять близько 5 мільйонів гривень, що впливає на розмір податкового та іншого боргу перед бюджетом. Тим не менш, це дозволило значно знизити загальний рівень заборгованості з оплати компослуг з понад 82 мільйонів гривень до 68 мільйонів гривень.

Автор: Сергій БІЛИЙ