друкувати


У вихідні ціни на гречку в магазинах знизились

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-07 11:30:32

У вихідні ціни на гречку в магазинах знизились, і вона тепер коштує від 13 до 17 гривень. Проте ще в п'ятницю, 4 лютого, кілограм крупи в багатьох супермаркетах Києва коштував 24 гривні.

За словами прес-секретаря прем'єр-міністра Віталія Лук'яненка, причиною роздування цін виявилися виробники, які отримували величезні прибутки, пише "Сегодня".

"Від виробників зажадали знизити до обгрунтованої ціни, інакше уряд проведе товарну інтервенцію. Іншими словами, виділило б квоти для імпортної гречки, яка була б порядком дешевше. Це обіцяло виробникам великі збитки, і вони погодилися з нашими вимогами", - розповів Лук'яненко.

Він підкреслив, що вартість гречки залишиться незмінною, принаймні, до серпня, тобто до майбутнього врожаю.

Експерти, у свою чергу, вважають, що гречка не протрималася б довго на позначці 24 гривні за кілограм.

"Гречка - замінний продукт.Врешті-решт люди перестали б купувати за такими цінами і перейшли б на картоплю і рис, які не дорожчають", - заявив керівник групи експертів ГО "Український клуб аграрного бізнесу" Володимир Лапа.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство аграрної політики і продовольства домовилося з переробними підприємствами про встановлення відпускної ціни на гречку з 7 лютого 12,6 гривень за кілограм.

Джерело: ТСН