друкувати


Уряд виділив 5,6 млрд грн на реформи ЖКГ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-04 01:45:13

В Україні на проведення реформ у сфері житлово-комунального господарства (ЖКГ) передбачено 5,6 млрд гривень. Така сума передбачена урядом країни в державному бюджеті на 2011 рік.

Про це в ході години питань до уряду повідомив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Юрій Хіврич.

Як відомо, на думку прем'єр-міністр Микола Азаров стан житлово-комунального господарства в України знаходиться у жахливому стані.

"Всім відомо, що житлово-комунальне господарство в Україні, стан мереж, водопроводів, каналізацій знаходиться в жахливому стані, в аварійному стані в 80% випадків", - заявив прем'єр.

До цього, 24 січня, президент Віктор Янукович вимагав від Кабінету міністрів і голів обласних державних адміністрацій забезпечити зважені тарифи на послуги житлово-комунального господарства.

За підрахунками Національного форуму профспілок України, у 2011 році середні витрати кожної української сім'ї на комунальні послуги зростуть на 1700 гривень. Уряд планує підвищити тарифи на тепло на 35% з 1 січня, на 50% на газ з 1 квітня, на електроенергію - на 100% із квітня і на 39% з 1 серпня.При цьому ще восени в уряді заявили, що підвищення якості комунальних послуг не буде, оскільки на це немає грошей.

Джерело: ТСН