друкувати


ДАІ обіцяє карати дорожні служби приписами та штрафами

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-04 10:30:56

Повені минулих років на Прикарпатті додали не лише фінансових витрат на їх ліквідацію, але й збільшили небезпеку на дорогах. Нині в області на реконструкції та відновленні перебуває ще 80 зруйнованих мостів та розмитих доріг.

Негайного ремонту очікують понад 30 об'єктів. Вони вимагають підвищеної уваги від водіїв та комунальних служб. Приклад — нещодавнє ДТП на Коломийщині. Там на зруйнований стихією міст виїхала вантажівка. Пригода завершилася летальними наслідками. Як з'ясували державтоінспектори, на місці ДТП були відсутні 16 дорожніх знаків.

Якраз вони і мали б попереджувати водіїв про аварійні роботи, обмеження швидкості та заборону проїзду. Загалом на половині перевірених об'єктів, де ліквідовують наслідки стихії, ДАІ виявила порушення в організації руху. Така ситуація, повідомили дорожники, виникла через низьку культуру прикарпатців. Окрім попереджувальних знаків, на тих ділянках, де відновлюють дорогу стримуючі споруди та вечірнє освітлення обов'язкові.. За відсутність цих атрибутів ДАІ обіцяє карати дорожні служби приписами та штрафами.

Джерело: Радіо «Західний полюс»