друкувати


Оцінка соціально-економічного розвитку Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-03 01:30:41

За результатами комплексної оцінки стану соціально-економічного розвитку за дев’ять місяців з дев’ятнадцяти районів і міст області за 48 показниками місто Коломия займає 12 місце.

Про це на на засіданні виконавчого комітету Коломийської міської ради повідомила начальник управління економіки Ольга Гранда. Зокрема, вона зазначила, що минулоріч Коломия була на шістнадцятій сходинці за цими ж показниками. Найвищим залишається рейтинг показників у сфері малого бізнесу і споживчого ринку, натомість місто займає лише 19 місце за обсягами реалізованої продукції.

Низькими залишаються показники інвестиційно-інноваційної діяльності. Однак з початку цього року створено сектор інвестицій зовнішньоекономічної діяльності, і в лютому відбудеться перше навчання у Києві. Ольга Гранда наголосила, що у 2010 р. зареєстровано 550 юридичних та фізичних осіб, а це на 65 більше, ніж у попередньому році. В місті функціонують 11 ринків – від них до міського бюджету в 2009 році поступив 1 млн. 243 тис. гривень ринкового збору.

Залишається позитивним сальдо зовнішньої торгівлі і складає 1,4 млн. доларів. Покращується робота з автомобільними перевезеннями – на обслуговування міських маршрутів виїжджає 39 автобусів, які здійснюють 412 рейсів.

Незадовільною залишається ситуація щодо своєчасності виплати заробітної плати. Так, загальна сума заборгованості на 1 січня складає більш ніж мільйон грн. Надходження до бюджету Пенсійного фонду за 2010 рік склали 113 млн. 738 тис. Натомість погіршилася ситуація на ринку праці. Ольга Гранда проінформувала, що рівень безробіття збільшився на 0,50% порівняно з відповідним періодом минулого року і склав майже 2,50%. За рахунок інших джерел фінансування у 2010 р. введено в дію 1668 нових робочих місць. За рахунок коштів державного бюджету управління праці і соціального захисту виплатило допомогу на суму 30 млн. 887 тис., забезпечено путівками на санаторно-курортне лікування 82 особи.

Протягом останніх років демографічна ситуація в місті значно покращилася, природний приріст населення минулого року склав 48 осіб. На 1 листопада 2010 року чисельність населення міста Коломиї – 61 339 осіб.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК