друкувати


В Івано-Франківську відкрилася шоколадна майстерня

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-02 03:30:08

Майстерні бувають різні: деревообробна, металева, художня. А от в Івано-Франківську нещодавно з’явилась майстерня … шоколадна. Щоправда цукерки, шоколадні плитки та шоколадних ангеликів тут наразі не виробляють – їх завозять щі Львова, але все виконано вручну кращими шоколадарями з відмінного бельгійського шоколаду.

Власне, шоколадна майстерня це ще один смачний проект від корпорації «Фест», відомої своїми іміджевими кав’ярнями «Криївка», «Масонська» і т.п. «У Львові, – розповідає керівник проекту «Львівська шоколадна майстерня» Костянтин Коваленко, – наш заклад відрився понад два роки тому. За цей час для львів’ян та гостей міста відвідувати майстерню стало дуже хорошою традицією. Коли виникла можливість відкривати такі структури в інших містах, ми звернули нашу увагу на Івано-Франківськ як досить інтелігентне європейське місто».

Наразі Майстерня, крім Львова та Івано-Франківська діє лишень в Житомирі. Зі слів пана Коваленка, для України цей проект наразі унікальний. Унікальність полягає насамперед у трьох аспектах: по-перше, шоколадна сировина завозиться прямо з Бельгії «Не кожен має можливість возити бельгійський шоколад, – відзначає керівник проекту, – це досить дорогий бізнес». По-друге, усі без винятку вироби робляться вручну. Причому саме виробництво, розташоване у Львові на вулиці Сербській, є відкритим для усіх перехожих, які мають змогу спостерігати за роботою кондитерів через велику скляну вітрину. Крім того, увесь асортимент – 42 види цукерок, безліч шоколадних фігурок та вироби на замовлення, виконані з чорного, молочного та білого шоколаду, – виробляється без будь-яких смакових добавок, консервантів чи загущувачів. Щоправда, від цього термін придатності таких виробів є дуже коротким: один – два, максимум до трьох тижнів, а відтак їх не можна продавати у магазинах та супермаркетах. Звісно ж це також впливає і на ціну виробів.

Зі слів керівника майстерні в Івано-Франківську Святослава Якібчука, асортимент нового закладу оновлюватиметься регулярно. Попередньо планується здійснювати завезення нових солодощів раз на тиждень, проте по мірі потреби є можливість робити це частіше. Власники сподіваються, що королівство шоколаду в Івано-Франківську матиме не меншу популярність, ніж у Львові, де черги до прилавків часом доводиться займати на вулиці…

Автор: Сергій БІЛИЙ