друкувати


На Прикарпатті проживає близько 1000 дітей, які мають проблеми зі слухом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-02-01 03:30:09

Ось ці малюки досі ще не чули рідного материнського голосу. Таких дітей в Україні 900 тисяч. На Прикарпатті проживає близько 1000 дітей, які мають ті чи інші проблеми зі слухом, половина з них інваліди.

Найменшим одна з торгівельних марок дарувала слухові апарати вартістю 10 тисяч гривень. В обласній дитячій лікарні зібралося 12 батьків з усієї Західної України. Їм пощастило отримати вкрай необхідні дарунки, які дадуть їхнім чадам шанс чути та бути почутими. В області, каже Зоя Ціхонь слуховими апаратами забезпечено 95% дітей,які мають проблеми зі слухом.

Цього року виділено ще 100 тисяч гривень на заміну цих пристроїв та встановлення нових. Питання дитячої глухоти є дуже актуальним. Причин розвитку цієї недуги багато, зараз основна проблема діагностика. В рамках акції підбадьорити батьків,діти яких мають проблеми зі слухом приїхала і відома телеведуча та актриса Сніжана Єгорова. Каже, як мама 4-ьох дітей переконана — їх здоров'я це найцінніше в житті. Тому незважаючи на щільний графік роботи вважає своїм обов'язком підтримати матерів у їхніх проблемах. Акція «Ось побачите — вони почують» є Всеукраїнською. Тож слухові апарати отримають діти з різних міст країни.

Джерело: Радіо «Західний полюс»