друкувати


Дитсадки дорожчають

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-01-29 11:00:07

Дитсадки дорожчають. Виконавчий комітет дав добро на збільшення плати для малят старшої вікової групи до 8-ми гривень за день. Раніше перебування в дошкільному закладі для них коштувало 6 грн 20-ти копійок.

Зросте вартість і у групах раннього віку — до 5-ти гривень 25 копійок. Зміна тарифу, кажуть освітяни, потрібна аби діти могли отримувати повноцінне харчування. Батьки оплачують лише половину, або меншу частину за харчування своїх дітей. Решту додає бюджет.

У минулому році на ці потреби освоїли майже 10 мільйонів гривень. У 2011, якщо здорожчання погодить міська рада — витратять на 4 мільйони гривень більше. Батьки до росту цін ставляться лояльно. Головне, кажуть, аби діти отримували здорове харчування. Запропоноване дитячим садком меню до смаку і його вихованцям. Дехто з малюків визнає — навіть вдома готують не настільки смачно. Уподобання різні — Одні люблять молочні каші, інші — супи чи другі страви. Для соціально незахищених іванофранківців, переконують освітяни, здорожчання не буде відчутним, адже вони отримають пільги. Знижку матимуть ті родини, де є двійнята. Половину від потрібної суми платитимуть вихованці багатодітних сімей. Сироти, діти загиблих працівників МВС, чорнобильці та сім'ї, у яких дохід нижчий за прожитковий мінімум від плати звільняються на 100%.

Джерело: Радіо «Західний полюс»