друкувати


Івано-франківські учні вітали дідусів та бабусь

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-01-28 12:30:02

Найдорожчі, найдобріші і найласкавіші для кожної дитини люди – дідусь і бабця – стали головними винуватцями свята, яке влаштували учні польськомовного другого «Д» класу Івано-Франківської загальноосвітньої школи № 3 з російською та польською мовами навчання.

Приводом до заходу стали свята бабці та дідуся, які вже близько тридцяти років відзначають мешканці сусідньої з нами Польщі. «В Польщі, – розповідає організатор свята, вчителька другого «Д» класу Малгожата Рапач-Долішня, – 21 січня відзначається День бабці, а 22 січня – День дідуся. Через певні організаційні проблеми ми не змогли провести свято в зазначені дні, – говорить пані Малгожата, – через зимові канікули діти просто не встигли б нього підготуватись, тому довелося перенести святкування на тиждень».

В рамках свята діти розповідали своїм дідусям та бабусям віршики, співали пісні, танцювали, дарували їм подарунки, а ще визначали, хто із стареньких, які завітали на захід, є супердідусем і супербабцею. Для цього пані Малгожата запропонувала кілька цікавих конкурсів, під час яких гостям свята довелося їсти йогурт на швидкість, впізнавати своїх онуків з заплущеними очима у юрбі однокласників і танцювати з ними.

«Свято нам надзвичайно сподобалось, – розповідає про свої враження бабця другокласниці Ірина Шешурак, – воно зближує нас з дітьми та онуками. Так сталося, що ми живемо окремо від дітей, але все одно намагаємось знаходити час для зустрічей та теплого спілкування: разом відпочиваємо на дачі. А ще у нас є традиція час від часу разом обідати. Це ж свято – ще один надзвичайно приємний приклад єднання, велика навчальна і життєва подія, за яку хочеться від імені усіх бабусь і дудусів подякувати нашій вчительці пані Малгожаті».

Автор: Сергій БІЛИЙ