друкувати


Івано-франківці навчались у Вищій політичній школі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-01-28 09:30:08

Група функціонерів івано-франківських структур «третього сектору» взяли участь в новому проекті «Вища політична школа», започаткованому в минулому році активістами ГО «Центр політичних студій та аналітики» у співпраці з представництвами Фондів Конрада Аденауера, Фрідріха Науманна, "Центром вропейського навчання та тренінгу" та Благодійним Фондом Богдана Гаврилишина.

Зі слів одного з івано-франківських учасників проекту Віталія Світлика, метою «Вищої політшколи» є підготовка професійних менеджер в громадської діяльності та начання активістів «третього сектору». Навчання в рамках проекту пройшли 140 активістів громадських організацій з усієї України, відібраних з шестисот осіб, які подали заявки.

Учасники програми були поділені на чотири фіксовані групи для яких було проведено три семінари-тренніги в різних регіонах України. Один з них, за організацію якого відповідав пан Світлик,відбувався на території нашої області. «Кращі випускники чотирьох груп, – розповідає пан Світлик, – були відібрані для участі у фінальному тренінгу в Києві». Такий тренінг відбувся 22-23 січня і мав наметі навчити учасників самим проводити тренінги для колег. До участі в ньому організатори залучили провідних експертів в цій сефрі: директор програм школи політично аналітики при Києво-Могилянській академії Ростислав Павленко, координатор кампанії «Новий Громадянин» Світлана Заліщук, незалежний експерт Сергій Дацюк, представник Фундації регіональних ініціатив Олександр Солонтай, функціонер Інституту масової інформації Вікторія Сюмар, незалежний аналітик Роман Кобець та інші.

Як повідомив Віталій Світлик, вже з 1 лютого ГО «Центр політитичних студій та аналітики» планує оголосити набір претендентів на участь у другому етапі «Вищої політичної школи».

Автор: Сергій БІЛИЙ