друкувати


Подання звітності в електронному вигляді з 1 січня є обов‘язковим

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-01-25 01:45:43

Згідно з п.49.4 ст.49 Податкового Кодексу України від 02.12.2011 року №2756-VI (далі Податковий кодекс) платники податків, що належать до великих та середніх підприємств, зобов‘язані подавати податкові декларації до органу державної податкової служби в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

Згідно з п.п.14.1.24 ст.14 Податкового Кодексу великий платник податків - це юридична особа, у якої обсяг доходу від усіх видів діяльності за останні чотири послідовні податкові (звітні) квартали перевищує п’ятсот мільйонів гривень або загальна сума сплачених до Державного бюджету України податків за платежами, що контролюються органами державної податкової служби, за такий самий період перевищує дванадцять мільйонів гривень.

П.п. 7 ст. 63 Господарського Кодексу України визначено,  що малими (незалежно від форми власності) визнаються підприємства, у яких середньооблікова чисельність працюючих за звітний (фінансовий) рік не перевищує п'ятдесяти осіб, а обсяг валового доходу від реалізації продукції (робіт, послуг) за цей період не перевищує сімдесяти мільйонів гривень.

Усі інші підприємства визнаються середніми.

З метою дотримання вимог Податкового кодексу платникам податків, що належать до великих та середніх підприємств, пропонуємо терміново звернутися в один з акредитованих центрів сертифікації ключів для отримання сертифікатів електронного цифрового підпису.

Консультації та практичну допомогу з питань подання податкової звітності в електронній формі Ви можете отримати за тел. 55-27-77, або в каб. 508 податкової інспекції.

Джерело: ДПІ в м.Івано-Франківськ