друкувати


Не сплатив податки – майно у заставу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-01-25 05:30:50

Прийнятим Податковим кодексом визначено, що майно платника податків, який має податковий борг, передається у податкову заставу.

Розмір податкової застави відповідає сумі податкового зобов'язання на відміну від попередньо діючої норми – подвійній сумі податкового боргу. Повідомлення про виникнення права податкової застави міститься у податковій вимозі, яка надсилається платнику податків.

ДПА України розробила «Порядок застосування податкової застави органами державної податкової служби», який затверджений наказом від 24.12.2010 р. № 1043 та зареєстрований в Міністерстві юстиції України 30 грудня 2010 р. за № 1438/18733. Дія цього Порядку поширюється на платників податків - фізичних та юридичних осіб (резидентів і нерезидентів), їх відокремлених підрозділів, які провадять діяльність і на яких покладено обов'язок сплачувати податки та збори згідно з Податковим Кодексом.

Із зазначеним Порядком можна ознайомитися з інформації, яка розміщена на веб-сайті ДПА України www.sta.gov.ua та ДПА в області www.odpa.if.ua.

Джерело: ДПА в Івано-Франківській області