друкувати


Розроблено революційний вид комп'ютерної пам'яті

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-01-24 02:14:19

Фахівці Державного університету Північної Кароліни (США) запропонували нову методику виготовлення комп'ютерної пам'яті, яка в перспективі може прийти на зміну сучасним технологіям виробництва пристроїв зберігання даних.

Зараз в комп'ютерах застосовують два основних типи пам'яті - енергонезалежна, але відносно повільна (жорсткі диски, SSD-накопичувачі), а також швидка оперативна, що потребує постійного живлення. Нова розробка, як стверджується, поєднує переваги обох видів.

"Ми винайшли пристрій, який може зробити революцію в галузі зберігання даних", - вважає професор Пол Франзоні, один з учасників дослідження.

Розробка отримала назву "подвійний польовий транзистор із плаваючим затвором".

Доктор Франзоні пояснив, що сучасна незалежна пам'ять використовує електрично ізольовану область - так званий плаваючий затвор.

Заряд у ній інтерпретується або як одиниця, або як нуль, тобто позначає один біт інформації. Застосування двох "плаваючих затворів" дозволяє пристрою зберігати дані в енергонезалежному і (або) швидкому енергозалежному стані.

Таким чином, кажуть дослідники, технологія теоретично дозволить значно підвищити швидкість завантаження комп'ютерів та програм, а також скоротити споживання енергії системами зберігання даних за рахунок комбінування двох типів пам'яті.

Джерело: ТСН