друкувати


Івано-Франківська міськради: в Росії порушують права українців

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-01-05 01:00:53

Депутати Івано-Франківської міської ради засудили дії російського уряду щодо закриття української бібліотеки в Москві. Свою позицію з даного приводу вони виклали у прийнятому 4 грудня з ініціативи депутатів фракції ВО «Свобода» зверненні до Президента України Віктора Януковича, голови Верховної Ради Володимира Литвина та Прем’єр-міністра України Миколи Азарова.

Факт закриття бібліотеки ініціатори звернення розцінюють як «свідоме обмеження культурних прав українців в Російській Федерації», яке доводить брехливий характер запевнень про дружню політику Росії щодо України та стратегічне партнерство між двома державами, які лишень прикривають імперські спрямування нашого північно-східного сусіда.

Поряд з цим, депутати вважають, що керівництво держави демонструє політику мовчазної згоди з шовіністичними поглядами російського уряду і висунули вимоги вжити заходів щодо захисту прав українців у Російській Федерації, а також припинити діяльність в Україні російських культурних товариств, таких як Російський культурний центр в Києві, діяльність яких, - вважають ініціатори заяви, - носить антиукраїнський характер.

Автор: Сергій БІЛИЙ