друкувати


Коломийська РДА про "Підсумки соціально-економічного розвитку району за 2010 рік"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-12-24 05:57:49

"Підсумки соціально-економічного розвитку району за 2010 рік" – такою була тема прес-конференції, яка відбулася 23 грудня 2010 року. Голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Негрич скликав журналістів, аби через засоби масової інформації повідомити громадськості району про проведену роботу.

Отже, за п’ять місяців цього року зроблено чимало Влада приклала максимум зусиль для того, аби а кожній галузі було відчутно значне покращення. Очільник району розпочав розмову з приємного: у 2011 році у м.Коломиї відбудеться етнічний покутсько-бойківський-лемківський фестиваль. Особливу увагу Михайло Негрич звернув на розвиток дошкільних та навчальних закладів району, адже діти, за його словами, продовження нашого роду, тому повинні рости здоровими й доглянутими. У 2010 році зроблено капітальний ремонт п’яти дитячих садків. Докладено зусиль у галузі освіти, покращено інноваційний рівень. У селах Спас і Нижній Вербіж – зразкові школи в області. На оглядинах побували начальники управлінь освіти, сільські, селищні голови та директори шкіл області, гості з Донецька. Є села, які потребують нових шкіл. Про них влада пам’ятає. Зроблено реконструкцію та капітальний ремонт котелень, дахів, систем опалення, спортзалів, приміщень, санвузлів. Закладено фундамент під будівництво нових шкіл у с.П'ядики та Угорники.

За час каденції Михайла Михайловича великі зрушення є в медицині. В галузі охорони здоров'я ведуться роботи по підготовці до осінньо-зимового періоду 2010-2011 рр. та зміцненні матеріально-технічної бази. Нещодавно відкрито кардіологічний відділ центральної районної лікарні з євро палатами, відновлено асфальтне покриття біля центрального входу лікарні, проведено режимні налагоджувальні та вологотеплотехнічні випробовування водогрійних котлів у пологовому будинку, відремонтовано амбулаторії за загальну суму 23,7 тис. грн.

Належна увага приділяється оздоровленню дітей у стаціонарних таборах тривалістю 21 день. Відпочивало 329 дітей пільгових категорій. Побудовано три волейбольні майданчики, один гандбольний, у П'ядиках, Турці, Малий Гвіздець, Іванівці та Спас побудовано спортивні майданчики зі штучним покриттям. Державну політику у сфері культури спрямовано на збереження традицій, свят та обрядів, сприяння розвитку аматорської творчості мистецьких колективів та окремих митців, організацію культурного дозвілля дітей та молоді, активізацію міжнародних культурних зв’язків.

Зроблено поточні ремонти в закладах культури сіл Загайпіль, Закрівці, Черемхів, Іванівці, Кийданці, Ковалівка, Годи-Добровідка, клубах сіл Королівка, Молодятин, дитячій і масовій бібліотеках селища Отинія, сіл Мишин, Марківка, Лісна Слобідка, Грабич, Нижній Вербіж, Тростянка. Відчинили двері після капремонту Будинки культури с.Голосків, Торговиця. Завершено поточні ремонти в дитячій музичні школі селища Оинія, сіл Коршів, Турка,Нижній Вербіж та школи мистецтв в селищі Гвіздець.

З метою забезпечення реалізації в районі державної політики щодо збільшення надходжень інвестицій у розвиток економіки в районі затверджено Програму розвитку інвестиційної діяльності, співробітництва та європейської інтеграції на період до 2011 року, яка виконувала відповідними відділами та управліннями РДА.

Розроблено ряд інвестиційних проектів: «Переробка сільськогосподарської продукції по прогресивних технологіях» на базі консервного цеху ЗАТ «Степан Мельничук", «Створення виробництва корових добавок зі шкіряних відходів» на базі Коломийського ветсанзаводу, «Виробництв продукції тваринництва» на основі ТОВ «Левада», «Видобуток та переробка торфу» на ТОВ «АгроУкраїнЗахід», «Виробництво будівельних матеріалів і трансформаторів» на ВАТ «Імпульс», «Виробництво м’яса ВРХ та продаж племінного молодняка абердино- ангуської породи» на ФГ «Прометей», «Виробництво та переробка екологічної продукції за стандартами «Чиста флора» на базі ТзОВ «Галка-Карпати», «Виробництво гіперпресованої цегли з териконів видобутку вугілля в селі Ковалівка, «Будівництво рекреаційно-охдорвчого центру на основі джерела «Білі криниці» в с.Марківка, «Будівництво туристичного центру в с.Слобода, «Впровадження комплексної переробки твердих побутових відходів в Коломийському районі» з ВАТ «АТЕКО» м.Вінниця.

Михайло Негрич зупинився на будівництві та ремонті доріг, охарактеризував стан ринку зайнятості населення та агропромисловий розвиток.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА