друкувати


Катеринчук вважає, що «підприємницький Майдан» не закінчено

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-12-08 06:12:14

Підприємницький Майдан переміг, проте не всі вимоги протестувальників виконані владою, – вважає народний депутат України, лідер Європейської партії Микола Катеринчук.

З його слів, наклавши вето на прийнятий депутатами Податковий кодекс та врахувавши зауваження протестуючих підприємців при подоланні вето у парламенті, влада виконала лише одну з вимог Майдану, в той час, як друга, не менш важлива, на думку політика, вимога: притягнути до відповідальності авторів кодексу – залишається невиконаною.

Відтак, пан Катеринчук не вважає «Підприємницький Майдан» завершеним, про що, з його слів, свідчить спільний мітинг підприємців та представників громадсько-політичних опозиційних структур, який відбувся 7 грудня у столиці.

«Шкода, – зазначає депутат, – що на мітингу були присутні лише дві партії: Європейська партія та «Батьківщина», але я думаю, що цей процес набиратиме ходу».

Основне завдання Майдану лідер «європейців» вбачає в тому, щоб домогтися відставки Прем’єр-міністра Миколи Азарова, віце-прем’єра Сергія Тігіпка та голови Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва Михайла Бродського, що, за його твердженням вирішить багато проблем. «Поки буде залишатись Азаров, – говорить М.Катеринчук, – майдани будуть постійними, в Україну не прийде жодної копійки інвестицій, а Уряд продовжуватиме політику окозамилювання».

Автор: Сергій БІЛИЙ