друкувати


Лідер Івано-Франківської «Пори» звернувся до керівника МВФ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-12-02 07:56:29

Куди йдуть кредити, отримані Урядом від Міжнародного валютного фонду? Неможливість отримати відповідь на це питання спонукало івано-франківського політика, лідера обласної організації партії «Пора» Руслана Коцабу написати відкрите звернення на ім’я директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Домініка Стросс-Кана.

В зазначеному листі політик заявив, що знімає з себе відповідальність як громадянин України за повернення отриманих Урядами кредитів від МВФ на тій підставі, що за всю історію незалежності України жоден з Урядів, Президентів України чи складів Верховної Ради не надав звітних документів щодо використання кредитних ресурсів на території нашої держави.

«Офіційна сума боргів держави Україна, – зазначає автор звернення, -- офіційно зафіксована в Законі України «Про державний бюджет України на 2010 рік» в розмірі 315 мільярдів 715 мільйонів 906 тисяч 300 гривень, що на 25% перевищує дохідну частину бюджету на 2010 рік, що свідчить про подію дефолту». Крім того, зі слів пана Коцаби, до Державного бюджету досі не повернуті понад 60 мільярдів гривень коштів, виділених Урядом в 2008 році на рефінансування банківського сектору, а в країні досі існують корпоративні борги, які видавались під гарантії держави для фірм, перелік яких визначався за тіньовими схемами.

«Я як громадянин України, -- резюмує лідер обласної «Пори», -- не маю права розділяти борги , які беруться невідомо для яких цілей і невідомо на яких умовах».