друкувати


Харківський "Металіст" удруге пройшов у весняну стадію єврокубків

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-12-02 09:44:53

Харківський "Металіст" удруге пройшов у весняну стадію єврокубків. За тур до фінішу групових змагань Ліги Європи УЄФА підопічні Мирона Маркевича гарантували собі путівку в 1/16 фіналу, перегравши на мерзлому полі рідного стадіону аутсайдера квартету I "Дебрецен".

Пропустивши на початку другого тайму контрвипад суперника, господарі швидко відігралися зусиллями Дениса Олійника та захисника угорців Одама Боді, який після відскоку м'яча від штанги вразив власні ворота. А на 87-й хвилині той же Олійник забив переможний гол, обхитривши кіпера гостей Міндаугаса Малінаускаса.

"Мені складно коментувати сьогоднішню гру, - визнав після фінального свистка задоволений наставник "Металіста". - У нас були певні кадрові проблеми, до того ж далися взнаки погані погодні умови. Я радий, що, програючи по ходу зустрічі, ми таки дотиснули суперника. Вдячний хлопцям за те, що проявили характер. А ще я радий, що ми пробилися далі. Усе добре, що добре закінчується".

На останній матч групи з ПСВ, що також вже забезпечив собі прохід у плей-офф, Мирон Маркевич буде готувати команду із гарним настроєм. "Звичайно, на такому стадіоні проти такої класної команди нам буде приємно зіграти, - продовжує він. - Тільки треба підготуватися нормально, адже в чемпіонаті Україні вже наступила зимова перерва. З якими думками поїдемо до Нідерландів? Якщо виходиш на поле, потрібно вигравати..."

У свою чергу тренер "Дебрецена" Андраш Херцег поскаржився на невезіння у Харкові. "Обом командам було важко грати на такому поганому полі, - резюмував він. - Усі футболісти виконали те, що ми просили від них. Я вважаю, що лише через невдачу в якихось ситуаціях ми не змогли забити ще. А "Металіст" дуже швидко зрівняв рахунок, що йому й допомогло".

Джерело: UEFA.com