друкувати


Івана Данилишина переобрали до Федерації боксу Європи

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-12-02 09:45:53

Нещодавно у столиці Казахстану Алмати відбулося засідання конгресу Міжнародної асоціації аматорського боксу (AIBA). Участь у засіданнях взяв віце-президент Івано-Франківської обласної федерації боксу, заслужений тренер України коломиянин Іван Данилишин.

Sport.if.ua у червні вже писав про його обрання на посаду голови технічного комітету Федерації боксу Європи. В Алма-Аті його повторно вибрали на це місце. Про свою роботу в Європі тренер поділився з нашим кореспондентом.

Перша "каденція" Данилишина в технічному комітеті тривала близько року. За цей час він взяв участь у багатьох обговореннях різних питань боксерського життя Європи. Сюди входить узгодження дат боксерських турнірів, які не мали збігатися.

"Нині українська сторона дає пропозиції, щоб з дитячого, школярського та юніорського боксу забрати суддівські пульти, і перевести суддівство на систему записок, — розповідає Іван Данилишин. — "Кнопкова" система багато в чому «вбиває» техніку в боксі, перешкоджає боксерам розвивати свої технічні навики, адже вони налаштовані лише на удари. На нашу думку, в час, коли боксери ще розвиваються, їх не треба замикати лише на одній меті точних ударів, це приходить з досвідом і майстерністю". За словами тренера, ще за двадцять років тому в СРСР намагалися проводити турніри за суддівськими записками, і це дало результати, адже нині найтехнічніші боксери є вихованцями країн пострадянського простору.

На цій же події віце-президента федерації боксу України Ігоря Гайдамака переобрали на посаду першого віце-президента Федерації боксу Європи. До слова, віце-президентів у європейській федерації раніше було шість. Нині їх двоє, попри Гайдамака таку посаду обіймає представник Росії Євген Муров.

На цій же конференції було оголошено про початок будівництва Академії боксу AIBA в Алмати (на фото нижче — його попередній проект). Загалом цей комплекс коштуватиме 33 мільйони доларів США.

Джерело: sport.if.ua