друкувати


Тарас Боднар вважає, що його оштрафували незаконно

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-29 10:34:36

Лідер громадської організації «Поклик нації» Тарас Боднар в черговий раз образився на міську владу. Приводом до виникнення чергового конфлікту стало накладення на нього міською адміністративною комісією штрафу в розмірі 340 гривень за незаконне розклеювання агітаційних плакатів під час нещодавньої виборчої кампанії.

Адмінстягнення було накладено на політика на основі протоколу муніципальної інспекції з благоустрою, яким 28 жовтня було задокументовано факт наклеювання агітаційного плаката кандидата в депутати обласної ради Т.Боднара на опорі зовнішнього освітлення по вулиці Гаркуші, 2 в обласному центрі. Зі слів лідера «Поклику нації», протокол було складено з порушенням процедури, оскільки до нього не було додано матеріалів фотофіксації завірених двома підписами понятих, як того вимагає закон. Крім того, пан Боднар має претензії до суми накладеного на нього штрафу, оскільки санкція статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачене якою правопорушення йому інкримінують, передбачає стягнення в розмірі від одного до трьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян для звичайних осіб і від трьох до семи неоподаткованих мінімумів доходів громадян – для посадовців. «В будь-якому випадку, – стверджує політик, – ця сума не мала б перевищувати 122,5 гривні. Звідки взялася сума 340 гривень мені не відомо».

Порушені свої права лідер ГО «Поклик нації» має намір захищати в суді. «В рішенні адмінкомісії, – стверджує він, – написано, що я маю сплатити 340 гривень в бюджет міста. Я не маю нічого проти наповнення міського бюджету, але якщо він наповнюється за допомогою таких махінацій, у мене виникають сумніви, чи дійсно підуть ці кошти на благо людей».

Автор: Сергій БІЛИЙ