друкувати


Біль у суглобах: що робити?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-23 03:45:42

Біль в суглобах - проблема, яка не дозволяє вам жити повноцінним життям? Давайте подумаємо, як її можна вирішити!

Які причини появи болі у суглобах?

• травми;

• перевантаження суглобів і ревматизм;

• гострі та хронічні захворювання;

• запальні захворювання в суглобах (артрит);

• обмінні або дистрофічні порушення (артроз);

• захворювання м'яких тканин, що оточують суглоб;

• різні алергічні, інфекційні захворювання;

• хвороби крові, внутрішніх органів, нервової та ендокринної систем та інші.

Характер болі залежить від специфіки захворювання, її першопричини. Біль у суглобах частіше за все буває або «тупий» (турбує зазвичай вдень, посилюється при русі і фізичному навантаженні), або «гострий», сильний, пекучий, пульсуючий, набирає максимум вночі, а слабшає до ранку. Якщо болі турбують вже давно або виникають періодично - звертайтеся до лікаря, він допоможе встановити діагноз і запропонує лікування. Але навіть якщо причина болі відома, більшість людей, зазвичай, «пробують» різні засоби і способи.

Як позбутися від болю в суглобах?

Щоб позбутися болю в суглобах в Україні здавна використовували народні рецепти.

Рецепт 1

Крок 1. Взяти корінь петрушки, листя кропиви, кору верби, квіти бузини. Ретельно перемішати.

Крок 2. Одну столову ложку приготованого збору залити склянкою окропу, після чого кип'ятити п'ять хвилин на невеликому вогні.

Крок 3. Відвар остудити і процідити. У день слід випивати дві склянки приготованого відвару.

А ось ще один рецепт для розтирання хворих суглобів.

Рецепт 2

Крок 1. Взяти 100 грам кореня борця, залити ¼ л горілки (250 мл) і настоювати три доби в теплому і темному місці.

Крок 2. Для розтирання суглобів брати 1 столову ложку настоянки на одне застосування і втирати її насухо.

Крок 3. Змазане настойкою місце обгорнути, тобто, зробити сухий компрес. Процедуру бажано планувати на ніч.

Є й більш «екзотичні способи» боротьби з болями в суглоба, наприклад, гірудотерапія - лікування п'явками. Цей напрямок, останнім часом, став більш популярним, так як зазвичай вже після четвертої процедури пацієнт відчуває полегшення.

Один з найефективніших засобів проти болю в суглобах давно вважається бджолина отрута. Це складний комплекс високоактивних біологічних сполук, є одним з найбільш сильнодіючих засобів при лікуванні ревматичних захворювань суглобів, хребта, м'язів, а також невралгії. Проникаючи всередину суглобової сумки і міжхребцевих дисків, бджолина отрута активізує мікроциркуляцію крові, швидко знімає запальний процес і покращує рухливість суглобів хребта.

Але де знайти натуральну бджолину отруту? Для цього не обов'язково бігти на пасіку, до бджіл. Наприклад, до складу бальзаму для тіла від українського виробника ТМ IREN BUKUR, входить 250 од. бджолиної отрути. Завдяки унікальному поєднанню бджолиної отрути, камфори, екстрактів сосни сибірської, кипариса і редьки. Тому бальзам знеболюючий володіє механізмом блокування та усунення больових імпульсів.

Показання до застосування:

• розтягнення,

• запалення і біль в суглобах, спині, попереку та м'язах,

• фантомний біль;

• порушення функцій опорно-рухового апарату,

• спортивні та побутові травми, удари.

За словами президента Центру медичних технологій ім. Л.Г. Москаленко Ірини Букур: «Для людей, які страждають від болі, дуже важливо максимально швидко позбутися від неї, а якщо біль носить хронічний характер - то підтримувати себе в нормальному стані. На жаль, дорогі медпрепарати допомагають далеко не всім і не завжди. Не дивно, що більшість звертається до бабусиних рецептів. Але альтернатива є - це засоби на основі тих же натуральних компонентів, але в більш зручній формі застосування. Важливо, щоб натуральні речовини містилися в кремі або мазі в досить великій пропорції (від 4 до 15%), тоді можна розраховувати на реальний ефект».

Автор: Ілона КНЯЖИЦЬКА