друкувати


Громадський форум: «регіонали», «Свобода» і «Батьківщина» об’єдналися проти нас

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-23 01:00:27

Партія Регіонів, ВО «Свобода» та «Батькіщина» об’єднали свої зусилля проти Громадського форму Івано-Франківська.

Таку заяву зробили вчора керівники громадської організації Юрій Соловей та Володимир Чорноус під час засідання прес-клубу «Вектор». З їх слів, цей «ситуативний союз» виявився в чиненні перешкод щодо реєстрації третього депутата від партії «Третя сила» (представляла Громадський форум на минулих місцевих виборах) до Івано-Франківської міськради Романа Тимківа.

Рішення про визнання Р.Тимківа депутатом було прийнято Івано-Франківською ТВК після двох судових процесів на виконання вимоги «Третьої сили» щодо розподілу 60-го депутатського мандату, який залишився вакантним після того, як у виборчому списку ВО «Свобода» не вистачило людей. Пан Чорноус звернув увагу на той факт, що після написання ним заяви до ТВК з вимогою зареєструвати пана Тимківа депутатом міськради на підставі ухвали Львівського апеляційного адміністративного суду, прийнятого на користь «Третьої сили», члени комісії, делеговані Партією Регіонів, «Батьківщиною» та ВО «Свобода» проігнорували засідання ТВК, тож відповідне рішення комісія змушена була приймати у складі восьми членів. При цьому її голова Богдан Винник відмовився проводити засідання на підставі відсутності кворуму, хоча, як стверджує В.Чорноус, закон передбачає, що в таких випадках при наявності щонайменш трьох членів ТВК кворум не потрібний. Тож решта членів комісії змушені були обрати між собою головуючого і прийняти рішення без голови, про що був складений відповідний акт і зроблено запис в протокол. В свою чергу Богдан Винник відмовився посвідчувати протокол печаткою, про що членами ТВК також був складений відповідний акт. «Відтак, - переконаний пан Чорноус, - протокол рішення комісії є легітимним і без печатки».

Як стверджує Юрій Соловей, один з членів ТВК від Партії Регіонів навіть не полінувався поїхати до Львова, коли там слухалась дана справа. «Нам не зрозуміло, - зазначив лідер Громадського форуму, - чому він так відстоює інтереси депутатів від «Свободи». Можливо, він за час виборів так пройнявся її ідеями?...»

Автор: Сергій БІЛИЙ