друкувати


Прикарпатських боксерів запросили до збірної України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-19 01:00:37

sport.if.ua вже писав про міжнародний боксерський турнір у Білій Церкві на Київщині, де виступила команда прикарпатських спортсменів. Днями турнір завершився і наші боксери повернулися додому.

Змагання стали успішними. Наші краяни вибороли медалі, а трьох прикарпатців запросили до збірної України. Кореспондент sport.if.ua поспілкувався з переможцем Володимиром Марценюком, срібним медалістом Тарасом Криштофовичем та тренером Юрієм Конрадом.

7-річний кандидат в майстри спорту Володимир Марценюк, виступав у категорії до 64 кг і провів тут чотири бої. "Було доволі непросто, — розповідає боксер. — Всі суперники були майстрами спорту, двоє — учасники чемпіонатів світу, а у фіналі я зустрівся з чемпіоном Європи".

За словами Марценюка, найважчим поєдинком для нього став другий бій проти Євгена Пархоменка з Кіровограду. Два місяці тому на п’ятих літніх іграх молоді в Криму наш боксер програв йому у другому раунді. Цього разу перемога була за іванофранківцем.

"Турнір тривав п’ять днів, чотири з них я мав бої, — каже Марценюк. — У такому темпі було трохи важко. Дуже важливим було добре відпочивати, тому вже о 19:00 ми лягали спати".

Фінальний бій був дещо легшим за інші. Марценюк добре налаштувався на нього, а суперник, певно, гірше, бо давав нашому боксеру працювати проти себе. Як каже наш спортсмен, переламати суперника вдалося завдяки кращій швидкості та більшої кількості ударів.

Для 16-річного кандидата в майстри спорту Тараса Криштофовича з Коломиї турнір у Білій Церкві став першим змаганням молодіжної вікової групи, тобто він вперше боксував у боях з трьома раундами по три хвилини, а провів чотири таких поєдинки.

"Непростим був другий бій, бо боксував з лівшою. Але найважчим став фінал, — каже Тарас. — Суперником був минулорічний чемпіон України майстер спорту Валентин П’янков з Донецька. Загалом бій складався непогано, але напевно я трошки перегорів і в третьому раунді не вистачило сил".

"Наша команда виступила дуже достойно, — каже тренер Юрій Конрад. — Трьох наших боксерів запросили до збірної України готуватися до чемпіонату Європи, який запланований на липень 2011 року в Арменії. Це Володимир Марценюк, Тарас Криштофович та Руслан Струк, який у цьому турнірі участі не брав, бо проходить відновлення".

Зазначимо також, що турнір у Білій Церкві має багату історію. Через нього пройшли усі найсильніші боксери України аж до братів Кличків. Змагання, присвячене пам’яті льотчика-космонавта Павла Поповича відбулося вже 29-й раз.

На фото: після приїзду додому в офісі Івано-Франківської обласної федерації боксу. Зліва направо: віце-президент федерації Андрій Савчук, боксери Володимир Марценюк, Тарас Криштофович, тренер Юрій Конрад.