друкувати


На Прикарпатті влада взялася за Облспоживспілку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-18 01:00:34

Численні зловживання керівництва Івано-Франківської обласної спілки споживчих товариств призвели до того, що на ринку області сьогодні домінують дорогі неякісні товари, а виробники споживчої продукції не можуть звести кінці з кінцями, - переконаний голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк.

«На ринку споживчих товарів області править бал мафія, - розповів він «Експресу», - дві структури монополізували торгівлю і реалізують неякісні товари за завищеними цінами, в той час, як якісні продукти гниють в селянських господарствах. Ми збили закупівельні ціни для селян, але на ринку ціни залишаються високими».

Зі слів губернатора, замість того, щоб виконувати свої безпосередні функції: скуповувати у людей якісну продукцію і реалізовувати її за нормальними цінами, посадовці облспоживспілки налагодили продаж в регіоні завезених з інших регіонів товарів сумнівної якості. «Я дав завдання, - зазначає пан Вишиванюк, - розібратись підробленою ковбасою, яку завозять з Кам’янця-Подільського. Є метод холодного пресування: беруть обрізки, всяке дрантя, його пресують і продають у вигляді ковбаси».

Першою «жертвою» розбором в Івано-Франківській облспоживспілці став її голова Мирослав Ціхонь, питання про звільнення якого з займаної посади колегія ОДА вирішила ініціювати перед його київським керівництвом.

Як стверджує начальник управління правової роботи та внутрішньої політики Івано-Франківської облдержадміністрації Богдан Федьків, «гріхи» пана Ціхоня не обмежуються ковбасою. Зокрема, є деякі питання щодо продажу готелю «Нива» в обласному центрі, балансова вартість якого становить 1125 тисяч гривень, доньці голови облспоживспілки всього за 250 тисяч гривень. «Ми звернулись з даного приводу, - розповідає пан Федьків, - до начальника УМВС в Івано-Франківській області Василя Вапрцаби, який офіційним листом відповів, що посадові особи Обласної спілки споживчих товариств, зловживаючи службовим становищем, допустили продаж майнового комплексу готелю «Нива» за заниженими цінами і в їх діях є ознаки злочину».

Сам же Мирослав Ціхонь розповідає, що за фактом продажу готелю проводилась перевірка і жодних порушень не виявила.

Автор: Сергій БІЛИЙ