друкувати


В.Янукович вважає, що протести підприємців викликані їх небажанням сплачувати податки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-17 06:35:12

Президент Віктор Янукович вважає, що протести підприємців проти ухвалення нового Податкового кодексу викликані їх небажанням сплачувати податки. Про це він заявив 17 листопада на засіданні Ради нацбезпеки і оборони.

"Коли я дивлюсь на виступи представників різного бізнесу...вони вимагають залишити дірки в законодавстві, щоб не платити податки", - сказав Президент.

Він додав, що сплачувати податки повинні всі підприємці, а розмір податку має врегулювати Податковий кодекс. "небуває такого, щоб ми ховали податки, і добре жила країна", - зазначив Янукович.

Він зазначив, що заклики до створення "підприємницького майдану" здійснюють ті, хто звик працювати за межами кордону. "І це не жарт. Підхід має бути для всіх в державі однаковий, справедливий і дійсно патріотичний", - сказав він.

Президент звернувся до голови Адміністрації Президента Сергія Льовочкіна, щоб було докладено зусиль щодо об'єктивного інформування суспільства про економічні зрушення в державі і плани економічних реформ влади.

Як повідомлялося, 16 листопада українські підприємці почали масові акції протесту проти ухвалення Податкового кодексу. Зокрема, у Києві зібралося не менше 30 тисяч мітингувальників.

Обурені підприємці закидали Верховну раду туалетним папером і помідорами та звернулися до президента Віктора Януковича з вимогою не ухвалювати документ. Втім, зупинити розгляд документу їм не вдалося.

Глава уряду Микола Азаров висловив своє задоволення з приводу мітингів і заявив, що акції протесту свідчать про наявність в Україні демократії.

Водночас, у Партії регіонів заявляли, що Віктор Янукович накладе вето на Податковий кодекс, якщо не буде знайдений компромісний варіант, що влаштовує як підприємців, так і Кабмін.

Джерело: ТСН.ua