друкувати


Голова Івано-Франківської ОДА вважає роботу облспоживспілки незадовільною

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-17 02:00:38

Діяльність працівників облспоживспілки потребує змін. Причина – область посідає останнє місце в Україні з розвитку роздрібної торгівлі.

Прикарпатські селяни нарікають на те, що закупівельні ціни на їхню продукцію надзвичайно низькі, а «в області на ринках править бал монополія» з вартістю у декілька разів вищою - підкреслив голова облдержадміністрації журналістам місцевих ЗМІ на прес-конференції.

Виправити становище, на думку голови облдержадміністрації, цілком спроможні працівники споживчої кооперації. Адже їх завдання, переконаний Михайло Вишиванюк, полягає у тому, щоб «взяти у селянина продукт, переробити його і дати дешевий якісний товар споживачу».

Голова облдержадміністрації навів конкретний приклад׃ у магазині Івано-Франківська реалізуються яблука з Голландії за ціною у 15 грн за кілограм. А в цей час на складі в Турці зберігається 200 тонн яблук і їх не можуть здати навіть по 2 грн за кілограм.

«Хіба так може бути?» - обурювався Михайло Вишиванюк.

При цьому рішення колегії облдержадміністрації рекомендувати Укрспоживспілці звільнити із займаної посади керівника облспоживспілки Мирослава Ціхоня назвав правильним.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА