друкувати


На коломийському вокзалі просять не забувати про квитки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-12 04:45:40

У поїздах приміського сполучення дозволено пільговий проїзд аж 31 категорії громадян. Єдине прохання до пільговиків, нагадує Мирослав Гаврилюк, начальник вокзалу станції Коломия, не полінуватися й отримати в касі безкоштовний квиток.

Наприкінці кожного місяця складають відповідні акти звірки, керуючись якими в бюджет закладають суму відшкодування залізниці за перевезення пільгової категорії пасажирів. Тож чим менше пільговиків скористаються безкоштовними квитками, тим більше втрачає залізниця. Здавалося б, невже важко підійти до каси, адже пільговиків й обслуговують позачергово.

За підрахунками, найбільше пенсіонерів слідують маршрутом Коломия-Городенка. Перед залізницею постає питання про фінансову доцільність пускати потяг цим маршрутом. Але навіть відмінивши зупинки на окремих невеличких станціях, одразу отримують невдоволені звернення від сільських голів. А попросиш у свою чергу тих самих голів навести лад на їхніх зупинках, то пускають прохання повз вуха. Проблемних питань із приміським сполученням багато. І часом просто не знаєш, як реагувати, коли пасажир сідає в Черемхові і дає провідникові 2 гривні, плануючи доїхати за них до Франківська. Нещодавно в потязі з Івано-Франківська оштрафували близько 20 осіб без квитків. Наші люди не змінюються, лізуть через огорожу, лиш би дістатися в поїзд, не заплативши.

Свого часу завод «Сільмаш», згадує пан Мирослав, купував для своїх працівників до 100 абонементних квитків. Є вони в продажу й тепер, дозволяють зекономити 10-15% коштів, потрібних на щоденний проїзд.

Автор: Віта БОЙЧУК