друкувати


І.Суркіс: Деякі футболісти "Динамо" не відповідають вимогам клубу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-09 11:21:59

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс в інтерв'ю програмі "ПроФутбол", що виходить по понеділках на каналі 2+2, торкнувся актуальних питань, що стосуються життя клубу, і, зокрема, прояснив ситуацію з переліком кандидатів на посаду головного тренера команди.

Про кандидатів на посаду головного тренера "Динамо"

- Сьогодні я взагалі не говорив би на тему того, хто буде головним тренером "Динамо", а дав би спокійно працювати Олегу Романовичу Лужному, якому я повністю довіряю.

Що ж стосується чуток щодо Сьоміна, то я не розмовляв з ним на тему його повернення в наш клуб в якості головного тренера команду або кого б то не було. Якщо ви мене запитаєте щодо списку кандидатів на посаду наставника "Динамо", який я буду розглядати в кінці сезону, то Сьомін в цьому списку є. Але в цьому ж переліку є і фахівці, можливо, більш високого рангу - ті ж Олег Блохін і Леонід Буряк. Там є і Олег Лужний. Але, повторюся, на даний момент ми не обговорюємо питання про те, хто очолить "Динамо". Я кажу чесно і відверто: зараз у мене на це питання відповіді немає.

Про пропозицію Андрію Гусіну

- Пишуть, що головним тренером "Динамо" буде Сьомін, але я, повторюся, з ним на цю тему не розмовляв. У той же час я зробив пропозицію нашому колишньому півзахиснику Андрію Гусіну. Я його привітав з народженням дочки і сказав: "Андрію, приїжджай, ти нам потрібен. Хотів би бачити тебе в якості одного з тренерів".

Про підсилення команди

- Нам, можливо, потрібен гравець атакуючого плану в середину поля. Ми маємо потребу і у центральному захиснику. У плані комплектації команди є дуже багато нюансів і моментів, які не влаштовують Олега Лужного. А він знає команду як ніхто інший. У "Динамо" є гравці з довгостроковими контрактами, але деякі з них, скажу прямо, в команді не залишаться. Мова про виконавців, які не відповідають вимогам, які існують у київському "Динамо".

Про матчі "Шахтар" - "Арсенал"

- Я був здивований! "Шахтар" відіграв настільки грамотно і потужно, що в цьому матчі нагадав мені найкращі зразки команди київського "Динамо", очолюваної Валерієм Васильовичем Лобановським. Ахметов, звичайно, буде плювати через ліве плече після моїх слів, але я не сумніваюся і беру на себе повну відповідальність за те, що зараз скажу: "Шахтар" вийде в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. І якщо в плей-офф донеччани будуть показувати такий самий футбол, як матчі з "Арсеналом", то зможуть пройти досить далеко.

Про завдання "Динамо"

- На даний момент я хочу, щоб "Динамо" виконало ті завдання, які перед ним були поставлені спочатку: команда саме зобов'язана вийти з групи Ліги Європи і гідно виступити в матчах, що залишилися. Зобов'язана, тому що наші футболісти не грають у футбол просто так, вони грають у футбол за великі гроші.

Джерело: ТСН.ua