друкувати


В Івано-Франківську відкрилася виставка робіт фотохудожниці Жанни Мойсеєнко

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-09 03:30:22

«Квіти життя». Під такою назвою 8 листопада в Івано-Франківському культурно-мистецькому центрі «Є» відкрилась виставка робіт прикарпатської фотохудожниці Жанни Мойсеєнко.

Специфікою виставки є той факт, що з усіх представлених на ній світлин дивляться дитячі оченята. 40 дитячих фотографій, представлених в експозиції – результат 14-річної копіткої праці пані Жанни в якості сімейного фотографа. Весілля, дні народження, інші визначні для людей дати та події – все це пройшло через її об’єктив. Можливо, саме тому фотороботи майстрині випромінюють стільки теплоти, любові, радості.

«Коли ви дивитесь на фото, – розповідає фотохудожниця, – я вловлюю вираз ваших очей. Що може бути кращим за дітей? Нічого. Напевно, саме тому виставка називається «Квіти життя». Я дуже люблю дітей. Вони випромінюють стільки позитиву, тому їх так легко фотографувати».

На відкриття виставки завітали багато колег майстрині по цеху, друзів, художників, просто поціновувачів художньої фотографії.

«Чому фотографії Жанни Мойсеєнко живі? – коментує експозицію прикарпатська художниця Тетяна Павлик, – Тому що, і це важлива причина, вона робить їх з любов’ю, вкладає в роботу всю свою душу. Насправді дітей фотографувати дуже важко, але Жанна це любить і тому їй здається, що це найлегше».

Виставка не стала самоціллю роботи художниці. Власне, сама вона тривалий час впиралася її проведенню, оскільки вважає свої світлини лише результатом буденної наполегливої праці задля людей. Тож друзям довелося в буквальному смислі слова ставити майстриню перед фактом. Втім, позитивні емоції відвідувачів експозиції стали, за її власним зізнанням, найбільшою винагородою за старання.

Автор: Сергій БІЛИЙ