друкувати


В Україні епідемія дитячого аутизму

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-05 05:45:04

В Україні епідемія дитячого аутизму. Щороку кількість таких хворих зростає на 20%. Про це повідомив головний позаштатний спеціаліст України з дитячої психіатрії Ігор Марцинковський.

Основна ознаку аутизму, неконтактність дитини, виявляється зазвичай рано. Вже на першому році життя. Таке захворювання має низку причин. Серед найімовірніших екологічний чинник. А це неякісна вода, генномодифіковані продукти, забруднене повітря.

Після вчасної діагностики та лікування діти з аутизмом можуть навчатися у звичайних школах, отримувати освіту тощо. Нажаль, кажуть фахівці, є сім'ї, які не звертаються до психіатрів. А це в свою чергу призводить до серйозних психічних розладів в дорослому віці. Як результат постійні перебування у спеціалізованих медзакладах. Після яких важко адаптуватися до життя. Вирішення проблеми, кажуть фахівці — створення реабілітаційних структур. Сьогодні, констатують фахівці, кожна четверта-п'ята дитина в Україні потерпає, як мінімум, від одного психічного розладу. Кожна п'ята має емоційні проблеми.

Джерело: Радіо «Західний полюс»