друкувати


Обираючи міську раду, іванофранківці голосували не за грошовитих кандидатів, а за ідею

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-05 02:15:38

Обираючи міську раду, іванофранківці голосували не за грошовитих кандидатів, а за ідею. Так вважають місцеві політологи. Майже на всіх мажоритарних округах кандидати під час виборчої кампанії активно займалися покращенням благоустрою громади.

Однак це не допомогло їм заручитися підтримкою населення. В більшості від округів перемогу здобули «свободівці», зі своєю постійною критикою Уряду та Президента. Прокоментували фахівці і результати голосування на посаду міського голови. Щодо виборів в обласну раду, то тут політологи відзначають суттєву відмінність у голосуванні за пропорційною та мажоритарною основою.

Якщо за партійними списками лідер — «Свобода», то по мажоритарних округах переміг лише один представник цієї політсили. Натомість, в більшості випадків на місцях отримали підтримку кандидати від чинної влади. Присутність в облраді великого десанту від всеукраїнського об'єднання «Свобода», прогнозують експерти, особливо не вплине на результативність її роботи. Представницький орган, як і раніше, прийматиме критичні політичні заяви та звернення, однак вони не будуть різкішими за змістом.

Джерело: Радіо «Західний полюс»