друкувати


Мірча Луческу: Дуже важлива перемога, на яку ми чекали

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-04 10:13:13

У домашньому матчі з лондонським "Арсеналом" румунський керманич "Шахтаря" Мірча Луческу досяг того, про що мріяв останні два тижні, а саме - сатисфакції.

Після трудової перемоги над лондонським "Арсеналом" (2:1) наставник донецького "Шахтаря" Мірча Луческу виглядав утомленим, але не приховував свого задоволення в зв'язку з досягнутим результатом. Набравши, як і команда Арсена Венгера 9 очок, чемпіони України зробили вагомий крок на шляху до плей-офф Ліги чемпіонів УЄФА.

Мірча Луческу, головний тренер "Шахтаря":
"Дуже важлива перемога, на яку ми чекали. Я неодноразово говорив перед грою, що поразка у Лондоні (1:5) не відповідає тому, що відбувалося тоді на полі. Сьогодні ми провели змістовний перший тайм, хоча і неуважно зіграли в моменті, коли пропустили гол.

Далі мені сподобалася реакція нашої команди. Гравці миттєво зреагували, давши зрозуміти, що ми сьогодні можемо зіграти не гірше за суперника. Ми не зупинилися ані після пропущеного гола, ані після того, як у нас з'явилося три-чотири гольові нагоди, які ми змарнували. Другий тайм вирішили зіграти на контратаках. Але, думаю, що навіть при цьому у нас були моменти, набагато небезпечніші, ніж у суперника.

Ми грали проти дуже гарної команди. Думаю, що в "Арсеналі" зараз підібрані кращі за останні роки гравці, хоча, можливо, не всі з них сьогодні грали. Ці три очки для нас дуже важливі, адже ще нічого не ясно в нашій групі. В останніх двох іграх потрібно виступити так само, як і сьогодні".

Арсен Венгер, головний тренер "Арсеналу":
"Мої вітання "Шахтарю", який провів гарну гру. Наша команда почала матч непогано, але згодом втратила концентрацію. У другому таймі гравці знову зібралися, проте так і не змогли повернутися до тієї гри, яку демонстрували в першому таймі. За втрату концентрації ми врешті й були покарані.

Підсумковий результат, звичайно, відображає перебіг подій. Ми не змогли забити другий гол, тому я згоден, що рахунок на табло відповідає грі. Тепер нам обов'язково потрібно перемагати у наступному двобої Ліги чемпіонів. Добре, що з "Шахтарем" ми вже відіграли і більше сюди не їхати не доведеться".

Джерело: UEFA.com