друкувати


У Коломийській поліклініці немає вакцини

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-01 03:00:23

Державні заклади охорони здоров’я не мають вакцини для планової імінузації дітей (десять безкоштовних щеплень, які гарантує держава).

У Коломийській поліклініці батьки та маленькі пацієнти від квітня очікують на вакцину для передбачених державою обов’язкових щеплень. Ситуація ускладнена тим, що не щеплених дітей не приймають до садків та шкіл.

– Якщо з’являється вакцина, то лише 100-200 доз, хто встигає, той робить. Обов’язкові щеплення слід робити за графіком 3-4-5-ий місяці, у рік та у 18 місяців. Між 3-ім і 4-им щепленнями допустимо чекати рік. Якщо батьки хочуть дотриматися календаря, купівля вакцини за власні кошти обійдеться в 300 грн за одну дозу, – розповіла Коломия ВЕБ Порталу лікар-педіатр Коломийської дитячої поліклініки Діана Фічук.

Щодо колективного імунітету, на який розраховують батьки, які відмовляються від вакцинації, то каже педіатр, його просто немає. За умов, коли щеплення зробили в березні, а тоді змушені чекати, календар збивається, і не знати, як сформувався імунітет.

Що ж до вакцини проти грипу, то у поліклініці її також немає як такої, адже вона не планова. Батькам, які вирішать щепити дитину від грипу, лікар радить дізнаватися які приватні лікувальні центри міста надають ці послуги.

Автор: Віта БОЙЧУК