друкувати


Україна відстоюватиме імідж Євро-2012 в суді

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-11-01 12:32:23

Україна звернеться до суду, якщо триватиме кампанія з дискредитації країни, пов'язана із звинуваченнями в підкупі членів УЄФА для отримання права на проведення фінального турніру Євро-2012 спільно з Польщею. Про це заявив віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков.

"Я упевнений, що Україна нікого не підкуповувала. Наша заявка була виграна чесно, тим паче, що у глави УЄФА з моменту його обрання була публічна позиція - великий футбол повинен просуватися на схід Європи. Тому тут ми маємо, як кажуть, "помилковий виклик", - сказав Колесніков, коментуючи звинувачення з боку кіпрського футбольного функціонера Спіроса Марангоса. "Переконаний, що західні суди поставлять цього товариша на місце", - підкреслив віце-прем'єр.

Він також заявив: "Інша справа, що йдеться не про чиюсь дурість - йдеться про імідж і престиж нашої країни. Так можна дискредитувати будь-яку країну в світі. Якби був хоч один відсоток правди, давно б у нас чемпіонату не було. І якщо триватиме ця кампанія з дискредитації країни, то Україна також звернеться до судів".

"У справі з цим скандалом немає Суркіса або Колеснікова, є Україна - і тому ми битимемося до кінця. Імідж України ніхто не дасть впустити", - підкреслив урядовець.

Як повідомлялося, минулого тижня з посиланням на Спіроса Марангоса італійська преса назвала ім'я того, хто нібито заплатив по 2-3 мільйони євро чотирьом членам виконкому УЄФА, - глави української федерації футболу Григорія Суркіса.

Проте сам Марангос виступив зі спростуванням: "Я категорично заявляю, що не називав імена тих, хто давав хабар. Це стосується і Григорія Суркіса, про якого без мого відома написав журналіст Gazzetta Dello Sport". Кіпріот додав, що збирається подавати до суду на журналістів.

Водночас УЕФА подав офіційний позов відносно Марангоса до Швейцарського кримінального суду.

Джерело: ТСН.ua