друкувати


Відкрито курси перепідготовки військовослужбовців за спеціальностю «Митний брокер»

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-28 12:45:30

У Львові, на базі 58 Будинку офіцерів відбулася церемонія відкриття курсів за програмою «Митний брокер» у рамках перепідготовки військовослужбовців звільнених в запас або у відставку.

У заході взяв участь менеджер Програми «Україна – НАТО» пан Крістофер Штаудт і керівник Західного регіонального центру перепідготовки військовослужбовців звільнених в запас або у відставку Андрій Рой.

Цього року ці курсу організовує і проводить інститут післядипломного навчання Національного авіаційного університету. Куратор курсів — старший викладач кафедри економіки інституту економіки й менеджменту цього університету Олександр Стасюк.

На навчання, яке відбувається за фінансування Північноатлантичного альянсу, прийнято близько 22 військовослужбовців, звільнених протягом останніх кількох років, та військовослужбовців, які підлягають звільненню у запас або відставку найближчим часом.

Як пояснив Олександр Стасюк, особливість курсів за програмою «Митний брокер» полягає у тому, що вони мають конкретну практичну направленість — після отримання свідоцтва про закінчення навчання і проходженні акредитації на митниці, випускники мають великі шанси знайти престижну та високооплачувану роботу. Адже у містах існує багато підприємств, установ та фірм, які займаються зовнішньоекономічною діяльністю, тобто імпортом, експортом та транзитом різноманітних товарів, що передбачає заповнення та оформлення митних документів. Саме цією роботою будуть займатися випускники цих курсів. Не виключено, що дехто з них зможуть отримати ліцензію і відкрити власний бізнес із надання послуг у митній справі.

— Під час навчання слухачі курсів отримають корисну інформацію щодо механізмів створення власної справи, поглиблено вивчатимуть Митний кодекс, англійську мову (вимагає специфічна термінологія митної справи), опановуватимуть роботу на комп’ютері, а останні чотири тижні їх чекають практичні заняття із заповнення митних документів, — розповів Олександр Стасюк.

Випуск спеціалістів за програмою «митний брокер» заплановано на 3 лютого 2011 року.

Автор: Підполковник Вадим БАКАЙ, Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів)