друкувати


Прикарпатські легкоатлети здобувають медалі, але не мають по чому бігати

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-27 10:10:25

Результативним для прикарпатських спортсменів видався чемпіонат України з легкоатлетичного кросу, що відбувся днями в Кіровограді.

Учасники збірної області вибороли дві золотих та одну срібну нагороди. Зокрема, новоспеченими чемпіонами України стали майстри спорту Ігор Гелетій – на дистанції 10 кілометрів серед чоловіків та Максим Кривоніс – 10 кілометрів серед юнаків. Срібним призером на дистанції 4 кілометри серед чоловіків став Андрій Мельник.

«Перемога на трасі в Кіровограді є досить престижною, – розповідає «Експресу» юний стаєр Максим Кривоніс, – Тому що це вважається одна з найважчих трас не тільки в Україні, але й в Європі. Чого вартує один підйом 800 метрів довжиною на колі, а також два крутих спуски. Після цього кросу планую потрапити до збірної команди на чемпіонат Європи, що відбуватиметься в Португалії буду готуватися посилено і постараюсь показати найкращий результат».

Зі слів тренера збірної області з легкої атлетики Михайла Кривоноса, команда виступала в Кіровограді неповним складом: з 32 учасників, які становлять команду, взяло участь лише 12 спортсменів. «Але це, – зазначає тренер, – дало нам змогу завоювати серед 26 команд України 14 місце. Я вважаю, що при такій легкоатлетичній базі, якою володіє на сьогоднішній день Івано-Франківщина, ми, на мій подив, ще досить вагомо виступаємо на чемпіонатах України і на міжнародних змаганнях теж». Зокрема, як стверджує пан Кривоніс, в області є нагальна проблема з біговими доріжками. «Ми маємо в області стільки олімпійців з легкої атлетики, – зазначає він, – але, на жаль, не маємо бігових доріжок. Хотілося б побажати, щоб чиновники повернулись обличчям до питання реконструкції Івано-Франківського міського стадіону «Рух», де генеральним планом передбачено обладнання сучасних бігових доріжок».

Автор: Сергій БІЛИЙ