друкувати


На підвищення якості послуг ЖКГ немає грошей

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-26 03:40:18

На сьогодні неможливо підвищити якість житлово-комунальних послуг, оскільки збитки цієї галузі перевищують 1,2 млрд грн. Про це на прес-конференції заявив заступник міністра з питань ЖКГ Григорій Семчук.

"Сьогодні збитки в галузі становлять більше 1 млрд 200 млн грн, і, хоч як прикро про це говорити, ці збитки зростають", - зазначив Семчук.

Він додав, що порівняно з відповідним періодом 2009 року збитки зросли на 22%. За його словами, дебіторська заборгованість (борги підприємствам житлово-комунального господарства. - ред.) на підприємствах становить 11,4 млрд грн, і з початку року вона зросла на 3%; головний боржник підприємств ЖКГ - населення України.

У той же час заступник міністра повідомив, що кредиторська заборгованість (борги підприємств ЖКГ. - ред.) на сьогодні досягла 14,4 млрд грн, темпи її приросту з початку року становили 15,5%. За його словами теплокомуненерго винні за газ цього року більше 2,5 млрд грн, а борги за електроенергію водопровідно-каналізаційного господарства становлять 1,2-1,3 млрд грн.

"За такої економіки про якесь технічне переоснащення, про підвищення якості послуг важко говорити", - констатував Семчук.

Відзначимо, що у той же час Верховна рада відмовилася накласти мораторій на зростання комунальних тарифів в Україні.

Джерело: ТСН.ua