друкувати


Б.Тарасюк: Багато партій, які називають себе демократичними, підтанцьовують владі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-26 03:30:19

Нинішній закон про місцеві вибори є найнедемократичнішим законом про вибори за всю історію незалежної України, - переконаний голова Народного руху України, екс-міністр закордонних справ України Борис Тарасюк. Свою позицію з даного приводу він висловив 25 жовтня, під час представлення журналістам першої п’ятірки списку НРУ до Івано-Франківської обласної ради.

З його слів, закон має ряд суттєвих прогалин, які дають можливість спотворення волевиявлення громадян. Наслідком цього, зокрема, є той факт, що близько 80% голів виборчих комісій делеговані представниками «партії влади» або тих політичних сил, що, як стверджує Б.Тарасюк, називають себе демократичними і одночасно «підтанцьовують владі». Екс-головний дипломат відмовився назвати перелік таких партій, натякнувши лише, що це ті політичні сили, котрі закликали голосувати проти всіх в другому турі президентських виборів. Замість нього це зробив його менш дипломатичний колега по депутатству в минулих скликаннях Богдан Костинюк. З його слів, це, зокрема, Українська народна партія, до списку якої увійшли заступник голови Івано-Франківської облради Роман Струтинський, начальник обласного управління освіти Зінаїда Болюк та інші; «Наша Україна», до списку якої також входять представники органів Облдержадміністрації, «Українська партія» і навіть ВО «Свобода», представники якої агітували людей голосувати проти обох кандидатів. «Як можна блокуватись з ними в обласній раді?» - резюмує пан Костинюк.

На думку Б.Тарасюка, персональну відповідальність за стан речей в українському політикумі несе особисто Віктор Ющенко, чи не найгіршим здобутком якого на посаді Президента стала руйнація єдності демократичних сил.

Автор: Сергій БІЛИЙ