друкувати


Михайло Вишиванюк зустрічався з репресованими і політв’язнями Коломийщини

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-25 01:00:43

«Я народився в селі Іванівці Коломийського району у селянській сім’ї, а далі, за покликом долі, працював». Власне, з короткої автобіографії розпочав свою зустріч голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк на зустрічі з репресованими, політичними в’язнями та учасниками бойових дій.

Оскільки гість з області є кандидатом в депутати до Івано-Франківської обласної ради, йшлося також і про передвиборчі моменти. На зустрічі був присутній заступник міністра юстиції України Богдан Гдичинський.

В тому, що Михайло Вишиванюк – людина проста й доступна годі сумніватися. Поважаючи старших людей не тільки за віком, а й за заслугою, Михайло Васильович спілкувався з запрошеними стоячи. «Пройшовши в депутати до обласної ради, разом з міністром охорони здоров’я України Зіновієм Митником та заступником міністра юстиції України Богданом Гдичинським легше буде відчинити двері там, де належить, однак для цього потрібна професійна команда і, однозначно ваша підтримка, - зазначив у виступі губернатор. – Іду в депутати, щоб разом з вами та командою однодумців завершити роботи, які розпочав у 1997 році. Моєю мрією залишається перетворити Коломию у найкраще, найсучасніше європейське місто. Для Прикарпаття це означає відродити кожне село, селище, місто, створити робочі місця, гарантувати сприятливі умови для залучення в економіку області вітчизняних та іноземних інвестицій. Розроблену реконструкцію буде винесено на громадські слухання так, як це є в кожній демократичній країні. Досвід з реконструкції Коломиї 2000-го року, пізніше – усіх районних центрів області, дає підстави стверджувати, що обласна комплексна програма «Прикарпаття – писанковий край» з 2011 року стане реальністю».

Після виступу Михайло Васильович уважно прислухався до всіх пропозицій і думок та відповів на запитання. Запрошені були доволі активними. Їх цікавили питання капітального ремонту поліклініки в місті Коломиї, соціальний та правових захист не тільки вояків та репресованих, а й дітей війни.

На Коломийщині проживають ветерани УПА, репресовані та діти війни. Зрозуміло, це люди доволі похилого віку, тому просьбою номер один для них було забезпечення транспортом хору Братства ОУН-УПА та інвентарем для приміщення. Скаржилися члени Братства на шоферів, які, бачачи пасажира на узбіччі, не хочуть зупинятися, бо знають, що вони мають пільги. Бажають кращих умов санаторно-курортного лікування, адже путівка сягає майже десять тисяч гривень для добротного лікування, а звідки взяти простому пенсіонерові такі гроші?

Губернатор області вислухав усіх дуже уважно, одразу відповів на запитання і відгукнувся на допомогу. Богдан Гдичинський допоможе у просьбах, а самі запрошені від імені Коломийської станиці Братства ОУН-УПА повинні звернутися з офіційним листом на ім’я голови до обласної державної адміністрації.

Наостанок гостю дякували за шанобливе ставлення до старших, за те, що дбає про рідний край і землю. «Від усього колективу Печеніжинської музичної школи, батьків і учнів дозвольте висловити глибоку вдячність Вам, Михайле Васильовичу, за те, що проявляєте порядність, професіоналізм і людяність, - звернулася до губернатора директор Печеніжинської музичної школи Марія Маївська, - бо для того, аби творити добро треба бути сильним духом. Ця людина ніколи не піде супроти свого народу і землі!»

Директор науково-освітнього центру Українського козацтва при Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника Євген Сохан звернувся до Михайла Вишиванюка з тим, що спілка офіцерів України готова до співпраці, повідомив, що губернаторові області присвоєно звання генерала-отамана і вручив орден Українського козацтва «350 років Перемоги Івана Виговського у Конотопській битві».

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА