друкувати


Віктор Анушкевичус урочисто відкрив у Івано-Франківську 3 плавальних басейни

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-22 06:50:56

Три капітально відремонтованих плавальних басейни урочисто відкрились 22 жовтня в закладах освіти Івано-Франківська.

Відтепер повноцінно навчати дітей плаванню мають змогу вихователі дошкільних навчальних закладів №10 «Катруся» та №28 «Квітка Карпат», а також вчителі Загальноосвітньої школи-ліцею №23. Відкриття плавальних басейнів відбулося в рамках проекту «Басейни» як одного з розділів програми «Освіта міста Івано-Франківська. 2008-2011 роки».

«Плавання не тільки загартовує, – повідомив під час церемонії відкриття басейну в дитсадку №10 Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус, – це дуже корисний вид спорту. Але басейни – це ще й навчання плаванню. І один Бог знає, скільки дитячих життів врятовано завдяки тому, що близько шести тисяч дітей навчилися плавати».

Йдеться насамперед про введення з 2006 року обов’язкових уроків плавання для учнів четвертих класів, завдяки яким, зі слів начальника міського управління освіти Михайла Вереса, за 4,5 роки вдалося навчити плавати 80% четвертокласників. «Вважаємо, – додає пан Верес, – що уроки плавання не тільки сприяють збереженню дитячого життя, але й фізичному розвитку школярів, зокрема профілактиці порушень постави».

Загалом в рамках проекту «Басейни», який визнаний одним з пріоритетних в діяльності міської влади, зроблено капітальний ремонт басейнів в чотирьох загальноосвітніх школах та двох дитячих садках на загальну суму 2,3 мільйони гривень.

Автор: Сергій БІЛИЙ