друкувати


М.Вишиванюк: Для міської влади та громади Коломиї будівництво деревообробного комбінату – великий успіх

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-22 05:15:15

22 жовтня відбулося підписання Угоди між Івано-Франківською обласною державною адміністрацією та компанією «HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER» (Австрія) про інвестування 100 млн євро у будівництво в місті Коломиї деревообробного комбінату.

Угоду підписали голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк та представник інвестиційної компанії Василь Сивуля у присутності голів райдержадміністрацій, міських голів міст обласного значення та прикарпатських журналістів.

Як зазначалося, тривалий процес переговорів щодо австрійського інвестпроекту на 100 млн євро і майже 500 робочих місць отримав успішне завершення. За словами Коломийського міського голови Юрія Овчаренка, тепер Коломия матиме новий сучасний завод з переробки деревини, починаючи від 8 см. у діаметрі. Це повністю безвідходне виробництво. Відходи будуть використовуватися для роботи електростанції, яка діятиме при заводі.

За словами голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка, який не приховував радості підписуючи чергову інвестиційну угоду, землі, на яких будуватиметься нове підприємство, непродуктивні. Дотепер там знаходилася військова нафтобаза. Перед початком будівництва компанія-інвестор проведе дезактивацію земельної ділянки.

«Для міської влади та громади Коломиї будівництво деревообробного комбінату – великий успіх, – підкреслив голова ОДА. – Адже передбачається створення 500 робочих місць, кожне з яких тягне ще два-три додаткових. Будуть і надходження до бюджету».

Представник компанії «HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER» Василь Сивуля подякував голові облдержадміністрації Михайлу Вишиванюку «за результативну співпрацю» і підкреслив: «Прийшла нова влада, яка зацікавлена в інвестиціях, і ми сподіваємося, що найближчим часом завод у Коломиї буде побудовано. Він дасть дивіденди як місцевій владі, так і всій області».

Протягом місяця, за словами голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка, передбачається підписання ще однієї інвестиційної угоди, яка дасть можливість створити в області 2 тисячі робочих місць.

Довідково׃ Компанія «HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER» (Австрія), яка має 350-літню історію, інвестує у будівництво деревообробного комбінату в Коломиї 100 млн євро. Будівництво розпочнеться з 2011 року. Проектна потужність підприємства – 500 тис. куб. м деревини. Сировина надходитиме з Прикарпаття та Росії. На деревообробному комбінаті буде створено 500 робочих місць.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА