друкувати


Відбулось засідання колегії Коломийської РДА

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-22 11:30:53

Відбулось засідання колегії Коломийської районної державної адміністрації спільно з виїзною колегією головного фінансового управління обласної державної адміністрації, в ході якого обговорено результати державного фінансового аудиту виконання районного бюджету.

Доповідав начальник відділу державного фінансового аудиту бюджетних програм, місцевих бюджетів та діяльності бюджетних установ контрольно-ревізійного управління в Івано-Франківській області Руслан Кедик. Начальник головного фінансового управління обласної державної адміністрації Любов Костів подякувала коломийському регіональному контрольно-ревізійному управлінню за проведену роботу в напрямку надання консультації та допомог по недопущенню недоліків в роботі. Проблемним на сьогодні залишається питання розмежування доходів між двома бюджетами, що надходять. Бюджетним кодексом не передбачено фінансування, однак завдяки діючій Програмі соціально-економічного розвитку є можливість надавати фінанси. Для засобів масової інформації потреба на захищені статті видатків бажає бути кращою. З 2011 року вступає в силу новий Бюджетний кодекс.

Про хід виконання соціально-економічного і культурного розвитку району за 9 місяців 2010 року доповіла т.в.о.начальника управління економіки райдержадміністрації Любов Глушкова. Промисловими підприємствами району за звітний період реалізовано продукції на суму 115,3 млн грн., що на 25,1 млн грн. більше до звітного періоду 2009 року. В галузі освіти завершено будівництво Спаської ЗОШ І-ІІІ ступенів на 198 учнівських місць. Виконано робіт на суму 3 млн 599 тис грн. Перекрито дах Будинку культури в с.Виноград, виконано ремонтно-будівельні роботи БК с.Голосків, завершено ремонт народного дому та бібліотеки села Спас-Долішній, перекрито дах та замінено віконні блоки БК та бібліотеки с.Турка.

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Оксана Попадюк та начальник Коломийської ОДПІ Світлана Лубоцька доповіли про виконання бюджету району та районного бюджету за 9 місяців 2010 року. Так, до державного бюджету мобілізовано коштів на суму 10 млн 87 тис грн.. Найкращими платниками в районі є: Держлісгосп, АБО-МІКС, "Коломиябудінвестсервіс" та інші. Сплата податків є конституційним обов’язком. Проведено 23 перевірки, виявлено 9 злочинів різних видів. Працівниками операції "Щит" проведено 13 перевірок, завдяки яким зараховано до бюджету 160 тис грн.. Виявлено 62 найманих працівники, зараховані на роботі не належним чином. На засіданні комісій проведено 15 слухань, заслухано також виробників сільськогосподарської продукції. Світлана Лубоцька звернула увагу окремих голів сільських та селищних рад на заборгованість по несплаті податку за землю.

На колегії також йшлося про виконання Програми забезпечення підготовки та проведення призову громадян на строкову військову службу на 2007-2010 роки. За словами військового комісара Олега Пархоменка, планове завдання виконано стовідсотково. Медичною комісією обстежено 3 658 юнаків, 227 доставлено в армію. План призову "Осінь-2010" виконано. Протягом червня-серпня цього року вивчався рівень освіти юнаків, велася допризовна підготовка та патріотичне виховання. Було охоплено 1198 осіб у 28 навчальних закладах. У травні також було проведено польові збори, які завершилися стрільбою з автомата Калашникова. У часть у заході взяли 194 юнаки.

У засіданні колегії взяли начальник головного фінансового управління ОДА Любов Костів, заступник начальника головного фінансового управління ОДА Назар Косаревич, начальник управління фінансів невиробничої сфери головного фінансового управління ОДА Зеновія Корюкіна та голова обкому профспілки працівників державних установ Ніна Гушпіт, начальники відділів та управлінь РДА, сільські, селищні голови. Головував на колегії голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Негрич.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА