друкувати


Виставка Володимира Чибара «Історії, повідані пензлем»

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-21 05:30:23

Деякі з робіт, презентованих на виставці «Історії, повідані пензлем», іванофранківці вже бачили у 2008-му. Тоді художник з Луцька Володимир Чибар презентував свою «Думку через колір» — таким є творчий девіз митця.

До цієї експозиції увійшли понад 30 живописних полотен пана Володимира. Чверть з них — це свіжі доробки художника. Живописом чоловік захопився нещодавно. Володимир Чибар — колишній вчитель історії, а згодом, впродовж 27 років, артист естрадного жанру.

Наразі юнацьке захоплення малюванням переросло у сенс буття та творчого самовиявлення. У його сюжетах переважає філософська тематика — буття українців, людства і планети загалом. До прикладу, «Пані Історія» — про вічне протистояння, війну і мир. Є й оригінальні «картини в картинах» — роботи з подвійним змістом. Різнобарв я, символізм та наївний сюрреалізм — такі відгуки лунають на адресу живопису Володимира Чибара. Тим часом автор вправляється у різноманітних техніках та матеріалах — пише олією, акрилом та гуашшю, експериментує з пастеллю. До речі, деякі роботи створені не на звичайному полотні, а на клейонці.

Джерело: Радіо «Західний полюс»