друкувати


Відроджуємо етнічні традиції - розвиваємо туризм

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-20 01:30:46

19 жовтня в рамках виконання проекту «Відродження етнічних традицій: створення історико-культурного комплексу «Бойківський хутір «Дзвінка» відбулося засідання круглого столу з питань відродження етнічних традицій.

Участь у заході взяли представники головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації.

Керівник проекту Світлана Осмоловська представила присутнім представникам туристичної галузі Долинського району і Болехівської міської ради проект та його основні досягнення. Так, станом на жовтень місяць здійснене загальне розпланування території хутору, ведуться впорядкувальні роботи в урочищі Калиновець поблизу села Вишків, закуплені костюми та виготовляються малі архітектурні форми для їх розміщення по території хутору.

Свою підтримку в реалізації проекту засвідчили голова Долинської районної державної адміністрації Петро Шкутяк та голова Долинської районної ради Василь Романюк.

Учасники обговорення також звернули увагу на необхідності завершення розробки генерального плану області, розробки схеми планування територій області та району, що є потрібним для подальшого розвитку туризму в цілому.

Довідка: Проект впроваджується Асоціацією інвестиційного бізнесу «Золоте кільце Прикарпаття» у співпраці із Долинською районною радою та районною державною адміністрацією за підтримки головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій облдержадміністрації.

Метою проекту є розвиток екологічно та культурно орієнтованих видів туризму через створення стилізованого бойківського хутора (облаштування зони відпочинку, співочого поля, етнічного музею тощо). На сьогодні – це один з найбільш амбітних проектів Бойківщини, успішна реалізація якого суттєво покращить туристичний імідж області в цілому та дозволить збільшити тривалість перебування туристів в районі.

Джерело: Головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв'язків та інвестицій Івано-Франківської ОДА