друкувати


В.Мацалак: 6 виборчих дільниць в Івано-Франківську не відповідають вимогам пожежної безпеки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-20 12:00:38

Суттєві порушення норм пожежної безпеки виявили співробітники Івано-Франківського міського управління МНС в ході перевірки готовності виборчих дільниць на території обласного центру Прикарпаття.

«Працівниками пожежної безпеки, – розповідає начальник управління полковник служби цивільного захисту Василь Мацалак, – перевірено 105 виборчих дільниць, розташованих на 87 об’єктах. Основні порушення виявлені в ході перевірок, – це: порушення правил облаштування електромереж, питання до евакуаційних виходів, наявності первинних засобів пожежогасіння. Це електрогосподарство, зокрема незакриті скляними ковпаками світильники, ну і основне: є скрутки електричних проводів. Має бути пайка або пресовка. Якщо воно закручено, може бути перегрів і відповідно загоряння. Ну і використання тимчасових електромереж, тобто різні переноски несертифікованого виробництва. Від того і виникають пожежі».

Зі слів пана Мацалака, всі рекомендації щодо протипожежного облаштування виборчих дільниць і утримання їх у належному протипожежному стані були викладені у відповідних приписах, адресованих як керівникам усіх 87 об’єктів, так і окремо для кожної з 105 дільниць.

«Йдеться про інструкції, – продовжує головний пожежний міста, – шляхи евакуації, електричні мережі і всі засоби, які передбачені правилами пожежної безпеки України».

Тим не менш, на сьогоднішній день щонайменш шість дільниць абсолютно не відповідають вимогам пожежної безпеки. Відтак, в разі невжиття заходів щодо усунення виявлених в ході перевірок недоліків щодо них може бути вжито запобіжні заходи.

Автор: Сергій БІЛИЙ