друкувати


Голова Івано-Франківської ОДА М.Вишиванюк зустрічався з медиками Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-19 05:30:44

18 жовтня 2010 року Коломию з робочим візитом відвідав голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк

Основною його метою була зустріч з медпрацівниками Коломийської центральної районної лікарні, яка відбулася у клубі медиків. Однак незадовго до того губернатор області разом з головою Коломийської районної державної адміністрації Михайлом Негричем і головним лікарем Коломийської центральної районної лікарні Іриною Садов’як у супроводі керівників підрозділів району і міста оглянули хід ремонту у центральному корпусі лікарні. Варто зазначити, що гастроентерологічне відділення майже готове, інтенсивно ведуться роботи й на інших поверхах. Відвідав Михайло Васильович і дитячу лікарню.

- У рамках обласної програми соціально-економічного розвитку до 2020 року, яка охоплює всі населені пункти та міста Прикарпаття, уже підписано відповідну угоду з Кабінетом Міністрів, - зазначив у своєму виступі голова облдержадміністрації. - Область мала би одержати чималі кошти на розвиток інфраструктури. Є кілька інвестиційних угод, в тому числі й у Коломиї. Кожен населений пункт має мати свою школу, бодай початкову, а також відповідний рівень охорони здоров’я. У грудні відбудеться колегія облдержадміністрації, на якій розглядатимуть питання якісного медичного обслуговування населення нашого краю, в тому числі й реконструкцію Коломиї в галузі медицини.

Власне, аби така реконструкція не виглядала самодіяльністю, губернатор вирішив зустрітися і порадитися з медпрацівниками Коломийщини. "Хоча перше, що лікує хворого – це віра в Бога, - наголосив Михайло Вишиванюк, - але чимало сприяють одужанню умови, в яких перебуває хворий, особливо, коли це гарні чисті палати з євроремонтом".

Проблеми коломийської медицини неодноразово обговорювалися в колективі, є багато напрацювань, - розповіла головний лікар центральної районної лікарні Ірина Садов’як. - У районі діють 18 амбулаторій. Добре було, аби кожен лікар жив на місці, аби для нього були створені відповідні житлові умови. Стан здоров’я покращувався б за рахунок денних стаціонарів, створених при амбулаторіях.

Висловлювали свої думки і головні лікарі станції швидкої допомоги Іван Токар, Гвіздецької районної лікарні Степан Осадчук та Отинійської районної лікарні.

Знаючи ці проблеми, в обласному бюджеті виділено додаткові кошти на придбання діагностичної апаратури та ремонтів мед закладів, - запевнив Михайло Вишиванюк.

Подякувавши присутнім за активну увагу, обласний гість запевнив, що скорочень Гвіздецької та Отинійської лікарень не буде. Натомість є потреба закріпити їхню матеріальну базу, а у Гвіздці відкрити пологове відділення. Та й загалом слід підвищувати професійну підготовку наших медиків, направляючи їх на стажування за кордон.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА