друкувати


З початку року на Прикарпатті виявлено 3051 неоформленого найманого працівника

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-19 11:00:30

Податковими органами Івано-Франківської області вживається ряд заходів щодо дотримання платниками податків вимог чинного законодавства про оплату праці та погашення заборгованості по заробітній платі.

За результатами проведеної роботи щодо легалізації заробітної плати з початку року податківцями області виявлено 3051 неоформленого відповідним чином найманого працівника. Як наслідок, до бюджету з початку року додатково надійшло 253,4 тис. грн податку з доходів фізичних осіб. Зокрема, у вересні було виявлено 212 таких «нелегали». До бюджету додатково залучено 15,6 тис. грн податку.

За наслідками проведених в цьому році 225-ти документальних перевірках до бюджету донараховано більше 15,6 млн грн податку з доходів фізичних осіб. За матеріалами перевірок 112 справ передано до правоохоронних органів, в тому числі 49 – до прокуратури.

З метою погашення заборгованості по заробітній платі податковими органами області проведено 268 зустрічей з суб’єктами господарювання. У підсумку зменшено заборгованість по заробітній платі на суму 12,8 млн грн.

Джерело: Відділ оподаткування фізичних осіб ДПА в області