друкувати


На свято Покрови у Івано-Франківську стартував однойменний фестиваль

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-16 05:00:14

На свято Покрови у Івано-Франківську стартував однойменний фестиваль. Це вже другий літературний фест, який на відміну від минулорічного триватиме не 8 годин, а впродовж 2 днів.

Окрім того, свято літератури стало направду всеукраїнським. Воно зібрало творців та шанувальників лірики з Прикарпаття й Закарпаття, а ще Буковини та столиці. Їх єднає повага до майстра поетичного слова Тараса Мельничука, іменем якого доповнили назву фесту.

Окрім читань-марафонів молодих талантів і славнозвісних літераторів, а також поетичних двобоїв з авторитетними рефері, фестиваль Покрова доповнили ще й музичними складовими. До речі, вхід на усі дійства, що відбуватимуться у різноманітних мистецьких точках міста, є вільним. Сам фестиваль, переконаний його співорганізатор Євген Баран, є одним з тих дійств, яке доповнює культурний образ Івано-Франківська. Підтримав другий літературний фестиваль Покрова і кандидат на посаду міського голови Віктор Козачок. Адже на думку сильноукраїнця, Івано-Франківськ має стати містом, у якому не лише можна жити, а й яким варто пишатися.

Джерело: Радіо «Західний полюс»